X

Gătește mâncare asiatică chiar la tine acasă- Noodles cu piept de pui și legume

Tăițeii, cunoscuți și sub numele de noodles, fie din făină de grâu, fie din orez, sunt un ingredient important în bucătăria asiatică.

Sunt consumați în diverse combinații cu legume, carne și sosuri, în supe, feluri principale sau chiar deserturi.

Una dintre rețetele simple în care îi poți folosi este cea de noodles cu piept de pui și legume.

CITEȘTE ȘI: Asiaticii încep să scoată OREZUL din alimentație. Iată de ce! – Exquis

Gătește mâncare asiatică chiar la tine acasă- Noodles cu piept de pui și legume

Ingrediente:

Gătește mâncare asiatică chiar la tine acasă- Noodles cu piept de pui și legume

Mod de preparare:

Pieptul de pui se taie în fâșii subțiri și lungi, se așază într-un castron și se adaugă amidonul, apoi 3 linguri de sos de soia, vinul de orez și puțină sare.

Se amestecă bine și se pune vasul în frigider pentru cel puțin un sfert de oră, până când se prepară celelalte ingrediente.

Într-o oală largă cu apă clocotită se pun tăițeii și se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Se scot, se strecoară, apoi se trec printr-un jet de apă rece și se scurg foarte bine, iar la urmă se pun într-un bol.

Se adaugă puțin ulei de susan, pentru a nu se lipi și se dau deoparte.

Se pregătesc legumele: ghimbirul, usturoiul și partea alba de la ceapă se toacă mărunt, ardeii grași se taie fâșii, varza bok choy în sferturi, iar morcovul se taie rondele subțiri.

CITEȘTE ȘI: Trei ULEIURI pentru a reinventa preparatele din bucătărie – Exquis

Gătește mâncare asiatică chiar la tine acasă- Noodles cu piept de pui și legume

Se scoate carnea din frigider. Într-un wok sau tigaie încăpătoare, se încinge o lingură de ulei de arahide și se pun fâșiile de piept de pui la călit.

Se amestecă din când în când, astfel încât toate bucățelele de carne să se gătească uniform și complet.

Când sunt gata, se scot pe o farfurie și se lasă deoparte.

Se pun în tigaie alte 2 linguri de ulei de arahide și se călesc la foc iute, timp de 2 minute, ghimbirul, usturoiul și partea albă de la ceapă, amestecând ca să nu se ardă.

Se pun în tigaie sau wok fâșiile de ardei gras, rondelele de morcov, varza bok choy și se lasă la călit timp de 3-4 minute.

Se adaugă bucățelele de piept de pui și se amestecă împreună cu legumele, apoi se pun și tăițeii gătiți și se toarnă peste ei, după gust, încă o lingură sau două de sos de soia și ulei de susan.

Se amestecă totul bine, după care se stinge focul.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro